Flera robotar avfyrade från Nordkoreas östkust

Uppdaterad
Publicerad

Nordkorea avfyrade tidigt på onsdagsmorgonen, lokal tid, flera projektiler, rapporterar sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap med hänvisning till en militärkälla. Avfyrningen ska ha skett från Hodo-halvön på landets östkust och utgöras av kortdistansrobotar.

Robotorna ska ha flugit 250 kilometer uppger en militärkälla för Yonhap.

Efter mötet mellan Kim Jong-Un och USA:s president Donald Trump i juni upphörde Nordkorea temporärt med sina vapentester, men senast den 25 juli avfyrade landet två kortdistansrobotar från ett område nära Wonsan vid landets östkust.

Nordkorea-krisen

Enligt Pyongyang var avfyrningarna en reaktion på de gemensamma militärövningar som grannlandet Sydkorea planerar att genomföra tillsammans med USA. Dubbel avfyrningen den 25 juli ska personligen har organiserats av Nordkoreas diktator Kim Jong-Un, uppger den statskontrollerade nyhetsbyrån KCNA.

– Vi kan inte annat än att oavbrutet utveckla superkraftfulla vapensystem för att undanröja det potentiella och direkta hotet mot vårt lands säkerhet, kommenterade Kim Jong-Un för KCNA.

Något officiellt uttalande kring Nordkoreas agerande kom inte från Vita huset under tisdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nordkorea-krisen

Mer i ämnet