USA:s nuvarande president, fastighetsmogulen Donald J. Trump, och huset han bodde i som liten. Foto: Skärmdump airbnb.se och TT

Nu kan du bo i Donald Trumps barndomshem – för 6.000 kronor natten

Uppdaterad
Publicerad

Uttrycket att ”bo som en kung” har de flesta kanske hört, men att bo i en sittande presidents gamla pojkrum har nog få drömt om. Nu finns i alla fall möjligheten att övernatta i Donald Trumps barndomshem.

Den amerikanske presidentens barndomshem ligger nu ute på den populära uthyrningssajten Airbnb, och går att hyra för inte helt blygsamma 6.089 kronor natten.

”Unikt tillfälle”

Huset går i Tudorstil och ligger i Queens, New York. Det byggdes av pappa Fred Trump och familjen bodde där från 1946 då Donald J. Trump föddes tills att han var fyra år och de flyttade till ett större tegelhus i närheten.

”Det här är ett unikt och speciellt tillfälle att bo i en sittande presidents hem”, står det att läsa i uthyrningsannonsen.

LÄS MER: Här är USA:s president Donald Trump

Bostaden, som ligger på promenadvänligt avstånd från tunnelbanan, rymmer enligt annonsen fem sovrum, 15 sängar och 3,5 badrum. Köket uppges vara i original och inte mycket ska ha ändrats sedan de åren då familjen Trump bodde där.

I sällskap av Donald Trump

I vardagsrummet har uthyraren också placerat en stor klippdocka föreställande en kostymklädd Donald Trump i verklig storlek, vilken enligt annonsen är ”ett utmärkt sällskap när man tittar på Fox News sent på kvällen”.

SE ÄVEN: Donald Trumps presidentinstallation

Enligt BBC News uttryckte Trump senast i september i fjol en vilja att köpa tillbaka sitt familjehem. Men i mars i år såldes bostaden för 2,4 miljoner dollar till en okänd köpare.

En person vid fastighetsmäklarfirman Paramount Realty USA som sålde bostaden bekräftar för Newsday att annonsen är äkta. Vem som står bakom uthyrningen är okänt men det uppges inte finnas koppling till Vita huset, presidenten eller Trump-organistationen.

Vad Donald Trump själv tycker om att hans barndomshem finns till uthyrning är oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.