”Det var skrämmande, vi kunde ha varit närmare olyckan”, säger Sandro Troncia som befann sig i närheten av olyckan i Bologna. Foto: Privat

Sandro var på väg från lunchen – då exploderade tankbilen: ”Jag var rädd”

Uppdaterad
Publicerad

En person dog och 68 skadades när en tankbil exploderade i Bologna i Italien på måndagseftermiddagen.

– Jag var rädd, vi visste inte vad det var, säger Sandro Troncia som befann sig i närheten.

Sandro Troncia, vars fru är från Tranås, var precis på väg hem från lunchen när han såg explosionen. Ett stort rökmoln steg plötsligt mot himlen.

– Jag var rädd, vi visste inte vad det var. När man inte vet vad det är blir man rädd, säger han.

– Det var skrämmande, vi kunde ha varit närmare olyckan.

Explosionen inträffade omkring 14-tiden på måndagseftermiddagen. Enligt AP, som hänvisar till italiensk polis, ska tankbilen ha transporterat brandfarliga ämnen som exploderade när den krockade med bilar.

Byggnaden skakade

Flera av de skadade uppges ha skadats av glas från fönster som krossades i närheten av explosionen. Sandro Troncia arbetar i en åtta våningar hög kontorsbyggnad längre därifrån. Men även där märktes det tydligt att någonting hade hänt.

– Kollegerna berättade att byggnaden skakade. Vi hade en jordbävning för ett par år sedan och vet hur det känns vid en jordbävning. Kollegerna sa att det var samma känsla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.