Omtalade megavillan ska tvångsauktioneras – följ med in i ”USA:s dyraste bostad”

Uppdaterad
Publicerad

När den omtalade megafastigheten ”The One” i Los Angeles nu läggs ut på auktion för nästan halva priset har mycket hänt sedan det första spadtaget togs för ett decennium sedan. En excentrisk investerares stora drömmar gick i kras.

Högst upp på en kulle i området Bel Air i Los Angeles, USA, står ett hus som ser ut att vara taget från en Bond-film. Men här bor ingen skurk, faktum är att ingen någonsin har bott här.

Fastighetsinvesteraren Nile Niami hade runt 2010 stora planer. Han hade kommit över en gigantisk tomt och tänkte där bygga det som skulle bli det mest ultimata lyxhus som någonsin skapats. Men tio år senare var skuldberget på flera hundra miljoner dollar och när ingen vill köpa huset med en prislapp på en halv miljard dollar, sattes Niamis företag i konkurs och han lämnade landet.

Fastigheten med garageplats för 50 bilar, 42 badrum, 21 sovrum, egen nattklubb och vinkällare för 10 000 vinflaskor, beslagtogs av myndigheterna i Los Angeles och ska nu säljas på exekutiv auktion. Där har man satt ett startpris på 295 miljoner dollar, vilket även det skulle göra det till USA:s dyraste bostad någonsin.

Sugen på att lägga ett bud? Följ med på en rundtur i ”The One” i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.