I videon syns den misstänkte gärningsmannen komma gående mot kyrkan med en tungt lastad ryggsäck. Foto: Siyatha TV/Reuters

Misstänkt Sri Lanka-bombare kan ha fångats på övervakningsbilder

Uppdaterad
Publicerad

En av självmordsbombarna bakom söndagens blodiga dåd i Sri Lanka kan ha fångats på film. Övervakningsbilder uppges visa hur den misstänkta terroristen går in i S:t Sebastian-kyrkan med en tungt lastad ryggsäck.

Den lankesiska tv-stationen Siyatha TV har fått tag på övervakningsbilder som sägs visa minuterna innan dådet mot S:t Sebastian-kyrkan i Negombo norr om huvudstaden Colombo.

I videon syns en person som pekas ut som en misstänkt självmordsbombare komma gående med en tungt lastad ryggsäck. Därefter går han in i kyrkan, som är fullsatt i samband med påskmässan. Videon slutar innan bomben briserar.

Terrordåd i Sri Lanka 2019

I attacken mot S:t Sebastian-kyrkan förlorade minst 50 personer livet. Totalt dödades 321 personer och 500 skadades i söndagens attacker. Terrorrörelsen IS har i ett uttalande sagt att den ligger bakom dåden.

Poliser undersöker S:t Sebastian-kyrkan efter självmordsdådet. Foto: Athit Perawongmetha/Reuters

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåd i Sri Lanka 2019

Mer i ämnet