Planen? Att bjuda in släktingar och några grannar. Foto: TT

Pappan bjöd in ”alla” till sin dotter Rubis 15-årsfest – tusentals kom

Uppdaterad
Publicerad

Att sitta ensam och bortglömd på sin egen födelsedag må vara ett skräckscenario för många, men att tvingas ordna tårta och partyhattar åt 1.2 miljoner människor är antagligen inte så mycket bättre – fråga bara Rubi Ibarra. Hennes festinbjudan blev viral, och under måndagen hölls den storslagna festen.

Fiesta de quinceañera – firandet av en flickas 15-årsdag – är ett viktigt tillfälle i stora delar av Latinamerika. Så även i La Joya, Mexiko, där Rubi Ibarra bor. Hennes far Crescencio Ibarra skickade under hösten ut en invitation till dotterns 15-årsfest, som av en okänd anledning blev viral – och internationellt känd efter att mer än en miljon människor tackat ja till på en Facebook-invitation.

Faderns plan hade varit att bjuda in släkt och några vänner och grannar. Då hade han inte räknat med internet, och det faktum att han i inbjudan hade sagt att ”alla är välkomna”.

”Ledsen i två dagar”

När superspektaklets omfång blev känt för honom var han först ”ledsen i två dagar”, enligt BBC, men påpekade sedan att ingen som kom skulle behöva vända i dörren.

Under måndagen firades Rubis fest, och trots att det inte riktigt blev den mångmiljontillströmning som familjen först hade befarat, kom tusentals människor till evenemanget.

Trump roade Rubi

Efter festen påstod fadern att han fortfarande inte visste varför hans inbjudan fått sådan spridning. Men han tillade att Rubi roats av ett meme som påstod att Donald Trump skulle låta alla illegala immigranter i USA att besöka hennes fest.

Tragiskt slut

Under festen avled en 66-årig man, efter att en häst galopperat över honom, och en annan man bröt benet.

Utöver den tragiska olyckan skall festen dock ha gått relativt lugnt till, enligt lokal polis, rapporterar BBC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.