Foto: AP

Pappans uppmaning till Trump: ”Lös det!”

Uppdaterad
Publicerad

– Jag är förbannad, för jag får aldrig träffa min dotter igen, sade Andrew Pollack, pappa till ett av skolskjutningens offer under ett känslomässigt möte med USA:s president Donald Trump.

Överlevare, lärare och anhöriga till offer som dött i skolskjutningar hade under onsdagen bjudits in till Vita huset.

En efter en delade de med sig av sina upplevelser. Många vädjade om skärpta vapenlagar gällande till exempel gevär av AR-modell.

– Jag förstår inte varför jag fortfarande kan gå in i en butik och köpa ett krigsvapen, en AR, sade eleven Sam Zeif, 18, efter att han beskrivit hur han skickat sms till sin familj under attacken i Florida.

Andrew Pollack förlorade sin 18-åriga dotter i skolskjutningen.

– Det är obegripligt. Lös det! Man borde ha löst det efter första skolskjutningen. Jag är förbannad, för jag får aldrig träffa min dotter igen, sade han.

Under mötet lovade Trump bland annat att vidta åtgärder för att stärka bakgrundskontrollen av vapenköpare.

Det var i onsdags som 19-årige Nikolas Cruz, tidigare elev på skolan, dödade 17 personer och skadade många vid skolskjutningen i Florida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skolskjutningen i Florida

Mer i ämnet