På torsdagen bekräftade polisen att även förre vicepresident Joe Biden fått en bomb skickat till sig. Foto: TT

Polis undersöker misstänkt paket i New York

Uppdaterad
Publicerad

New York-polisen upptäckte på torsdagen ytterligare två misstänkta brevbomber i USA: En adresserad till skådespelaren Robert De Niro och en till den tidigare vicepresidenten Joe Biden.

Det är än så länge oklart vem som ligger bakom sprängladdningarna. FBI utreder det som terrorism.

Kanalen CNN visade i en direktsändning bilder från området och rapporterade att New Yorks polis undersökte paketet som hade skickats till en restaurang som ägs av skådespelaren Robert De Niro.

Paketet upptäcktes tidigt på torsdagen lokal tid, men polisen behövde inte evakuera byggnaden eftersom ingen befann sig där då, uppger kanalen NBC. 

– Det är många New York-bor som är ganska luttrade som inte låter sig beröras alltför mycket av sådant som händer, men visst märker man att folk tar det här på allvar, är lite på tårna och följer nyheter, säger journalisten Elisabeth Lidén, på plats i New York.

De Niro hård kritiker av Trump

Den misstänkta bomben fördes till Bronx, där New York-polisens lokaler för explosivt material ligger. Efter att ha röntgats konstaterades det att paketet innehöll en sprängladdning snarlik dem som de senaste dagarna har skickats till högt uppsatta företrädare för det Demokratiska partiet i USA.

Motivet till varför paketet har skickats till just Robert De Niros restaurang är oklart. Men de höga företrädarna för Demokraterna som under onsdagen hade fått bomber skickade till sig är hårda kritiker av USA:s president Donald Trump, något som också Robert De Niro är.

Flera drabbade

Ytterligare ett paket som adresserades till Joe Biden, tidigare vicepresident under Barack Obama, har genomsökts av myndigheterna. Paketet hittades på en postcentral i delstaten Delaware och påminner också om de tidigare funna brevbomberna.

Det är fortfarande oklart vem som ligger bakom sprängladdningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.