Ny misstänkt brevbomb skickad till CNN

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare ett misstänkt bombpaket med adress till det amerikanska mediebolaget CNN har stoppats vid ett postkontor i Atlanta på måndagen, meddelar CNN:s ordförande Jeff Zucker på Twitter.

Paketet fångades upp på ett postkontor i Atlanta på måndagen och CNN:s huvudkontor är utom fara, twittrar CNN-chefen Jeff Zucker. Sedan förra onsdagen blir alla paket som skickas till tv-kanalen undersökta på annan plats.

”All post undersöks”

”All post undersöks utanför kontoret sedan i onsdags, så det här paketet skulle inte ha kommit fram till CNN, även om det inte hade fångats upp inledningsvis”, skriver Jeff Zucker i ett uttalande.

brevbomber i USA

Förra fredagen greps en man som misstänks ha skickat flera brevbomber till framträdande anhängare av det demokratiska partiet, några av brevbomberna hade CNN som care of-adress.

Lista med hundratals namn

Enligt källor till NBC New York hade den gripne mannen en lista med hundratals namn, alltifrån politiker och kändisar, som han betade av och skickade brevbomber till. Enligt källorna kommer FBI att besöka och underrätta dessa personer.

Totalt 13 sprängladdningar

Totalt har 13 sprängladdningar kopplade till den gripne mannen upptäckts. Sprängladdningarna var samtliga byggda med plaströr, små klockor, batterier, sladdar och explosiva ämnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

brevbomber i USA

Mer i ämnet