Skådespelaren Robert De Niro Foto: Carlo Allegri/Reuters/TT

Efter brevbomben – Robert De Niro uppmanar människor att rösta

Uppdaterad
Publicerad

Misstänkta sprängladdningar har i veckan skickats till flertalet kända personer och platser i USA.

Under torsdagen upptäcktes ytterligare en misstänkt brevbomb, då adresserad till skådespelaren Robert De Niros restaurang i New York. Som svar på händelsen uppmanar han nu människor att utöva sin rätt att rösta.

”Det finns något som är mer kraftfullt än bomber, och det är din röst. Människor måste rösta!”, säger han i ett uttalande efter händelsen, skriver nyhetsbyrån AP.

Det var under torsdagen som en misstänkt brevbomb adresserad till skådespelarens restaurang i New York upptäcktes. Efter att ha röntgats konstaterades det att paketet innehöll en sprängladdning snarlik dem som de senaste dagarna har skickats till högt uppsatta företrädare för det demokratiska partiet i USA.

brevbomber i USA

Den Oscar-vinnande skådespelaren Robert De Niro har tidigare vid upprepade tillfällen riktat skarp kritik mot USA:s president Donald Trump. I somras höll han ett uppmärksammat tal vid den amerikanska galan Tony Awards. När skådespelaren skulle introducera Bruce Springsteen till scenen sade han: ”Jag ska bara säga en sak. Fuck Trump”.

Ett utspel som genererade stående ovationer från publiken bestående av skådespelare, regissörer och producenter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

brevbomber i USA

Mer i ämnet