Foto: TT

Polisen släpper bild på Salman Abedi – ber om hjälp

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Manchester har släppt foton på Salman Abedi, som har pekats ut av brittisk polis som gärningsmannen bakom attacken i Manchester. Nu ber de allmänheten om hjälp för att kartlägga hans sista dagar.

22 personer dog och 64 skadades när självmordsbombaren sprängde sig själv i luften vid Manchester arena under en Ariana Grande-konsert. Sedan dess har ett intensivt arbete pågått från polisens sida för att få så mycket information som möjligt om gärningsmannen Salman Abedi. Nu ber de allmänheten om hjälp genom att släppa övervakningsbilder på honom.

LÄS MER: Intensiv jakt efter Salman Abedis medhjälpare

Bilderna togs under måndagskvällen, alltså samma kväll som attacken inträffade. Polisen skriver att utredningen fortsätter i samma höga fart och uppmanar allmänheten att höra av sig med information. Syftet är att förstå attacken bättre och kunna lista ut om fler personer låg bakom den.

LÄS MER: Dådet i Manchester – detta har hänt

Salman Abedi var sedan tidigare känd av brittiska säkerhetstjänsten men ingick inte i någon aktiv utredning och förknippades inte med en hög risk som en attentatsman, enligt The Guardian. Han betraktades som en figur i periferin på ungefär samma sätt som gärningsmannen bakom dådet i Westminster i mars, Khalid Masood.

LÄS MER: De blev terrorns offer: ”Deras änglavingar var redo men våra hjärtan var det inte”

Polisen i Manchester uppger att omkring 1.000 personer är inblandade i utredningen, som gör goda framsteg. Ytterligare hundratals står för säkerheten i staden. Ännú genomsöks 14 platser och 13 personer har gripits, misstänkta för att ha någon form av terrorkopplingar.

LÄS MER: Uppgifter: Salman Abedi ringde sin mamma – bad om förlåtelse

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.