Rysslands president Vladimir Putin. Foto: TT

Putin: Ett hugg i ryggen

Uppdaterad
Publicerad

Ett knivhugg i ryggen. Så beskriver rysslands president Vladimir Putin Turkiets nedskjutning av det ryska stridsflyplanet vid den turk-syriska gränsen i dag.

Rysslands president Vladimir Putin säger att det ryska planet sköts ned på syriskt territorium, 4 kilometer från den turkiska gränsen. Enligt Putin utgjorde inte piloterna ett hot.

– Det var ett knivhugg i ryggen, säger presidenten om nedskjutningen, enligt flera nyhetsbyråer.

Nedskjutningen kommer att innebära ”allvarliga konsekvenser” för relationerna med Turkiet, enligt Putin. Turkiets premiärminister Ahmet Davutoglu anser å sin sida att landet hade all rätt att skydda sitt luftrum.

Natoländerna hade på Turkiets begäran samlats till ett extra möte för att diskutera nedskjutningen av planet. Samtidigt ställer den ryska utrikesministern Sergej Lavrov in en planerad resa till Turkiet och ryska medborgare varnas dessutom för att resa till Turkiet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turkiet sköt ned ryskt stridsflygplan

Mer i ämnet