Civila personer väntar medan afghanska säkerhetsstyrkor vaktar ingången till flygplatsen i Kandahar, i december 2015. Redan då pågick en konflikt mellan talibaner och afghanska styrkor i landet. Foto: Allauddin Khan/ TT

Raketattack mot flygplatsen i Kandahar

Uppdaterad
Publicerad

Minst tre raketer har träffat flygplatsen i Kandahar i södra Afghanistan under natten. Talibanerna genomför en militär offensiv och tycks nu försöka ta afghanska storstäder.

– Minst tre raketer sköts mot flygplatsen under natten och två av dem träffade landningsbanan. På grund av detta har alla avgångar från flygplatsen ställts in, säger flygplatschefen Massoud Pashtun till AFP.

Kandahar var talibanernas huvudstad i mitten av 1990-talet och är en såväl strategiskt som symboliskt viktigt stad. Under lördagen beskrev en lokalpolitiker striderna som de värsta på 20 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Talibanernas maktövertagande

Mer i ämnet