I den kinesiska provinsen Hubei har en slarvigt servad rulltrappa resulterat i att en kvinna fallit till sin död. ARKVIBILD.

Kvinna dog efter fall genom rulltrappa

Uppdaterad
Publicerad

En kinesisk kvinna har dött efter att ha fallit genom ett trappsteg på en rulltrappa på ett varuhus i staden Jingzhou i provinsen Hubei.

I armarna höll hon ett litet barn som hon sekunderna innan dödsfallet lyckades kasta till ett butiksbiträde. Pojken klarade sig utan skador.

Kvinnan däremot försvann ner i rulltrappan och det tog enligt dagstidningen Wuhan Evening brandmän mer än fyra timmar att få fram hennes kropp. Rulltrappan hade nyligen fått service och servicepersonalen ska ha glömt att skruva fast alla delar ordentligt.

Säkerhetsrelaterade olyckor vanliga i Kina

Säkerhetsrelaterade olyckor är vanliga i Kina då det många gånger saknas bestämmelser och rutiner. 2012 dog en nioårig pojke i Peking efter att ha fastnat i en rulltrappa och 2011 dog en 13-årig pojke i tunnelbanan i Peking när en rulltrappa plötsligt började gå i motsatt riktning.

Liknande incident i Sverige

I februari skadade sig en 70-årig kvinna när ett trappsteg gav vika i en rulltrappa i Stockholms tunnelbana. Incidenten ledde till att 39 rulltrappor i tunnelbanan stängdes av, men utredningen kom sedan att läggas ned då åklagaren ansåg att ingen gjort sig skyldig till brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer