Rumänsk polis om svenske mannens död: ”Troligen en stroke”

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske man som under torsdagen rapporterades ha dött i Rumänien under nyårsafton dog förmodligen av en stroke. Det säger en talesperson för den rumänska polisen, rapporterar tidningen Libertatea.

Det var i går som det kom uppgifter om att en svensk man i 60-årsåldern, som var direktör för en svensk myndighet, hittats död i Rumänien. Polisen inledde en förundersökning till mord, för att säkerhetsställa att dödsorsaken inte hade orsakats av något brott.

Men mannens död berodde förmodligen på en stroke, rapporterar den rumänska tidningen Libertatea.

– Den troliga dödsorsaken verkar vara en stroke, men vi kan inte styrka det förrän obduktionen är klar, säger Ramona Dabija, talesperson för rumänska polisen, till tidningen.

Vill ta del av obduktionsprotokollet

Kammaråklagare Johan Lindmark vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, som leder mordutredningen, skriver i ett mejl till SVT Nyheter att han under fredagen skickat en begäran till rumänska myndigheter att få ta del av obduktionsprotokollet så snabbt som möjligt för att kunna bedöma dödsorsaken.

”Jag vet inte om de påbörjat obduktionen och än mindre när de har ett färdigt protokoll,” skriver han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.