USA-kännaren Jakob Stenberg: Donald Trump har infriat löftet om skattesänkningar Foto: SVT Morgonstudion / Joe Raedle, AFP, TT

Så har Donald Trump infriat tre av sina vallöften

Uppdaterad
Publicerad

Mur mot Mexiko, sänkta skatter och en förbättrad infrastruktur var några av Donald Trumps löften till sina väljare inför valet för fyra år sedan. Men USA-kännaren Jakob Stenberg tror inte att vallöften är det viktigaste för de flesta amerikaner, i synnerhet inte under ett valår som till stor del präglats av en pandemi.

–Vissa vallöften, som när Donald Trump pratade om sin mur mot Mexiko för fyra år sedan, kände många till. Men i övrigt handlar valet väldigt mycket om personer. Jag tror inte att alla väljare känner till vilka som är kandidaternas största vallöften, sägen Jakob Stenberg.

Ett av Donald Trumps löften inför förra valet var att sänka skatterna.

Presidentvalet i USA 2020

–Han har sänkt skatterna rejält. Redan första året som president fick han igenom den största skattesänkningen på decennier, säger Jakob Stenberg. 

I videon listas tre av Donald Trumps tidigare vallöften och huruvida de blivit verklighet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Presidentvalet i USA 2020

Mer i ämnet