Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Närmare än så här får SVT:s utsända inte filma. Området nära Kinburn-halvön är känsligt, då Ukraina tros förbereda en offensiv. Foto: SVT Nyheter

Så vill Ukraina återta kusten

Uppdaterad
Publicerad

 I Otjakiv i södra Ukraina pågår förberedelser för en motoffensiv. SVT:s Ukraina-team har besökt platsen som kan få en strategisk betydelse.

SVT:s Ukraina-team har besökt Otjakiv i södra Ukraina där det nu troligen pågår förberedelser för en motoffensiv. På andra sidan sundet ligger Kinburnnäset – en landtunga med strategisk betydelse.

– För tillfället är Kinburn ett ingenmansland. Ingen kontrollerar det till fullo, varken Ukrainas armé eller fiendestyrkorna, säger Dmytro Zaporozhec, pressofficer.

I Otjakiv finns också svenska Martin Johansson från Operation Aid som ser till att återuppbyggnaden pågår mellan attackerna.

– En bomb blåste bort 1 200 tak, räknar de med. Det är förödande, säger han.

Se mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.