Satellitbilder visar förödelsen efter explosionen – över 100 döda i Ekvatorialguinea

Uppdaterad
Publicerad

Minst 105 personer dödades när sprängmedel detonerade efter en brand på en militärbas i staden Bata i söndags. De kraftiga explosionerna ödelade hela kvarter i närheten av basen och satellitbilder visar nu omfattningen av explosionen.

Enligt landets president Teodoro Obiang Nguema ska explosionen gett skador på nästan alla byggnder i Bata, en stad med runt 250 000 invånare.

Internationell katastrofhjälp har skickats av flera länder och personal från den amerikanska flottan finns på plats för att assistera i räddningarbetet som fortfarande pågår.

– En av de sakerna vi kommer försöka hjälpa till med är att reda ut vad som hände, men än så länge är det för tidigt för att säga något, säger en officerare till Reuters.

Det västafrikanska Ekvatorialguinea räknas som en av världens hårdaste diktaturer och är en av de mest slutna staterna på den afrikanska kontinenten. Majoriteten av landets befolkning lever under gränsen för fattigdom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.