På frågan om han tror att Bannon är en av personerna som läcker uppgifter från Vita huset till media svarade Scaramucci att han ”redan varit ganska öppen kring det”. Foto: TT

Scaramucci om Bannon: ”Om det var upp till mig så hade han varit borta”

Uppdaterad
Publicerad

Anthony Scaramucci gjorde sin första längre intervju sedan han fick sparken i slutet av juli. Vita husets förre kommunikationschef var fortsatt kritisk mot Trumps chefsstrateg Steve Bannon och uttryckte oro för den ökande toleransen av högerextrema åsikter.

Det var i CBS programmet ”The Late Show” med Stephen Colbert som den skandalomsusade Anthony Scaramucci valde att göra sin comeback till rampljuset. Det var en skämtsam och relativt avslappnad Scaramucci som framträdde. Och han var fortsatt kritisk till Trumps chefsstrateg Steve Bannon.  

– Om det var upp till mig så hade han varit borta, sade Scaramucci till Stephen Colbert.

Fortsatt kritisk mot Bannon

Scaramucci har tidigare sagt att det finns krafter i Vita huset som arbetar för att avsätta president Donald Trump. På frågan om han tror att Bannon är en av personerna som läcker uppgifter från Vita huset till media svarade Scaramucci att han ”redan varit ganska öppen kring det”.

LÄS MER: Scaramucci: Personer inom Vita huset vill få bort Trump

Scaramucci var fortsatt lojal med sin förre arbetsgivare Donald Trump, men var kritisk till presidentens sena fördömande av de högerextrema grupper som demonstrerade i Charlottesville, Virginia i helgen. 

LÄS MER: Trump fördömde inte högerextrema – får kritik från båda håll

Programledaren Stephen Colbert pressade Scaramucci ytterligare angående helgens kontroverser och om hans syn på Bannons roll. ”Tror du att Steve Bannon är en vit makt-förespråkare?”, frågade Colbert. Varpå Scaramucci sa nej, men uttryckte en oro för utvecklingen inom Vita huset.  

– Jag tror inte att han är det fast jag har aldrig frågat honom. Vad jag inte gillar är toleransen av det. Det (vit makt reds anmärkning.) är något som inte borde vara tolererbart, sade Scaramucci.

Sparkad i Juli

I slutet av juli gjorde Anthony Scaramucci flera kontroversiella uttalanden. I ett telefonsamtal med en journalist på tidningen The New Yorker sa han bland annat att Trumps före detta stabschef Reince Priebus är ”en jävla paranoid schizofren, en paranoiker”.

I samma intervju gick han också hårt åt Steve Bannon, och sa ”Jag är inte Steve Bannon. Jag försöker inte suga min egen kuk”. Dessa uttalanden, som fick stor spridning i media, gjorde att Scaramucci fick sparken, efter endast tio dagar på jobbet. 

LÄS MER: Vita husets kommunikationschef Scaramucci i kaotiskt och vulgärt angrepp mot kollegor

Bad sin mamma om ursäkt

Programledaren Stephen Colbert upprepade några av de hårda ord som den förre kommunikationschefen uttalat. ”Får du säga det?”, frågade Scaramucci och tog även tillfället i akt att be sin mamma om ursäkt för sitt språkbruk.

LÄS MER: Trump avskedar Scaramucci som kommunikationschef i Vita huset

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.