På onsdagskvällen, svensk tid, fick polisen ett larm om att en beväpnad person rörde sig vid en kontorsbyggnad vid senaten i Washington D.C. Foto: Saul Loeb/TT

Amerikansk senatsbyggnad utrymd efter falsklarm

Uppdaterad
Publicerad

En senatsbyggnad i USA:s huvudstad Washington D.C evakuerades under onsdagskvällen efter ett larm om en beväpnad person. Nu säger lokal polisen att det hela verkar ha varit ett falsklarm, rapporterar Reuters.

Insatsen i en av senatens kontorsbyggnader kom efter ett ”oroväckande samtal” till den amerikanska larmcentralen 911, uppgav lokal polis. Samtalet ska ha gällt en misstänkt skytt.

”Alla inuti senatens byggnader borde ta skydd på plats. Anmälan rör en aktiv skytt men vi har inga bekräftade uppgifter om avfyrade skott”. Så skrev polisen i Washington D.C på Twitter, numera känt som X.

Polisen ska också ha uppmanat människor i byggnaden att stänga av ljudet på sin elektroniska utrustning och vara tysta, rapporterar Reuters. Enligt nyhetsbyrån pågår en stor polisinsats runt senatsområdet.

Insatsen avblåst

En representant för räddningstjänsten säger att polisen nu avslutat insatsen vid senatsbyggnaden, rapporterar Washington post. Polis på plats sade tidigare att evakueringen av byggnaden verkade bygga på ett falsklarm, rapporterar Reuters.

Samma polis sade också att ingen har skadats och att ingen skytt hittats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.