Skottlossning i USA – flera personer skadade

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer har skjutits i Syracuse i delstaten New York, enligt Reuters. Enligt uppgifterna ska även en åttaåring flicka finnas bland de skjutna.

Larmet kom till polisen klockan 21.02 lokal tid, enligt lokala medier. När polisen kom till platsen fann de en stor samling av människor och flera som har skadats av skott. Till lokala medier uppger de att de skottskadade är mellan 8 och 35 år. 

Medier rapporterar att vittnen sett två eller tre personer som skjutit mot en skara människor som hade samlats för att minnas en man som dog i cancer tidigare på dagen. Flera ambulanser ska ha kallats till platsen. Enligt polis ska inga offer ha livshotande skador. Än så länge saknas misstänkt gärningsman.

– Det råder ingen tvekan. Det här meningslösa våldet påverkar hela samhället, sa Syracuses borgmästare Ben Walsh, som hade tagit sig till platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.