Paret ska ha hjälpts åt att droga kvinnorna och tvinga dem att dricka stora mängder alkohol, för att sedan föra hem dem och begå övergrepp på dem. Foto: Jessica Gow/TT

Kirurg misstänkt för flera drogvåldtäkter tillsammans med sin flickvän

Uppdaterad
Publicerad

En kirurg i delstaten Kalifornien i USA och hans flickvän har blivit åtalade för två sexuella övergrepp. Nu misstänker utredarna att hundratals kan ha fallit offer för paret.

Paret träffade kvinnorna som ska ha utsatts för de två övergreppen på en bar och en restaurang 2016.

Men nu menar åklagarna att tusentals videoklipp på andra eventuella offer har hittats på de misstänktas telefoner. Nu börjar kampen att försöka identifiera kvinnorna som syns.

Klippen föreställer kvinnor som verkar så drogade att de varken kan ge samtycke eller göra motstånd mot de sexuella handlingar som de misstänkta ska ha gjort, menar distriktsåklagaren.

Ska ha hjälpts åt att lura kvinnor

På en presskonferens under tisdagen sa distriktsåklagaren att de anklagade ska ha använt sitt städade utseende och sin charm till att lura offren till en falsk trygghet.

Paret ska ha hjälpts åt att droga kvinnorna och tvinga dem att dricka stora mängder alkohol, för att sedan föra hem dem och begå övergrepp på dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.