• Viktigt meddelande:

    Brand med kraftig rökutveckling i ställverk utanför Stockvik i Sundsvall. Alla som befinner sig i området uppmanas gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Städerskan berättar om brutala misshandeln: Jag är fortfarande i chock

– När jag såg videon och hur svensken sparkar mig och jag faller omkull blir jag ännu mer rädd. Det ser mycket skrämmande ut.
Det berättar städerskan, som en svensk man sparkade i huvudet på ett hotell i Sunny Beach i Bulgarien, för tidningen Dnes.

– Jag är fortfarande i chock, jag vet inte hur jag ska hantera detta mentalt. Det var en stor svensk som sparkade på mitt huvud som på en fotboll, säger hon.

LÄS MER: Övervakningsfilm visar svensk man misshandla bulgarisk städerska

– Jag föll omkull och förlorade medvetandet, jag kommer inte ihåg någonting. Kollegor hittade mig och placerade mig i en fåtölj. Vid 23:30-tiden tog de mig med ambulans till sjukhus i Burgas.

Svensken synbart berusad

Händelsen inträffade på ett hotell i Sunny Beach bara några minuter efter att svensken kommit dit på semester.

Videon från övervakningskameran visar hur mannen sparkar henne i huvudet.

LÄS MER: Vrede i Bulgarien efter misshandeln: ”Turisterna trampar på oss”

Enligt tidningen Dnes kom svensken i 50-årsåldern till Sunny Beach tillsammans med sin bror synbart berusad. En undersökning konstaterar att hela deras resa till Bulgarien var fylld med alkohol.

Redan på tåget från hemorten till flygplatsen i Sverige, en resa på flera timmar, drack de vin, berättar tidningen för sina läsare. På planet ska han ha druckit öl och whisky och när planet landat i Bulgarien tog han och brodern taxi till hotellet.

Svensken hävdar att han inte minns något

Inför utredarna uppges svensken ha talat förvirrat och hävdat att han inte minns någonting av händelsen. Han minns inte att han träffade städerskan. Upprepade gånger sade han till polis och åklagare att han ångrade sina handlingar, enligt Dnes.

Städerskan överväger att kräva ett skadestånd från svensken.

– Han har inte bett mig om ursäkt. Jag förväntar mig inget gott från honom, säger hon.

Se den brutala attacken från Sunny beach-hotellets övervakningsfilm

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Svensk turist sparkade städerska i Bulgarien

Mer i ämnet