Svenska turisten kvar i bulgariskt häkte

Uppdaterad
Publicerad

Den 53-årige svenske mannen, som anklagas för att ha sparkat en städerska i huvudet i Sunny Beach i Bulgarien den 3 juni, blir kvar i förvar. Det beslutade den regionala domstolen i Burgas på torsdagen, uppger den bulgariska tv-stationen Nova. 

Svensken från Jämtland anklagas för vållande av kroppsskada och huliganmotiv. Om han döms riskerar han upp till tre års fängelse. 

Mannen hade bett om att få husarrest eller bli frisläppt mot borgen, men det gick domstolen inte med på.

Svensk turist sparkade städerska i Bulgarien

LÄS MER: Övervakningsfilm visar svensk man misshandla bulgarisk städerska

I en intervju nyligen i tv-kanalen Nova gav mannen sin version av händelsen.

– Jag var drogad, rånad och rasande när jag kom till hotellet, sade han då.

”Blev drogad”

Han säger att han började leta efter sin bror, som han trodde hade blivit kidnappad. Sedan ska han ha gått runt på hotellet och letat för att sedan ha lagt sig på en solstol. När han vaknade upptäckte han att han inte hade några pengar, berättar han.

LÄS MER: Vrede i Bulgarien efter misshandeln: ”Turisterna trampar på oss”

– Jag minns inte att jag pratade med städerskan. Jag tror att hon var den första personen jag träffade och såg. Och jag trodde av någon underlig anledning att personalen hade något att göra med kidnappningen av min bror. Jag blev drogad, jag tror det. 

LÄS MER: Städerskan berättar om misshandeln

Väl inne i hotellet hittade han sin bror i rummet och somnade igen. På morgonen kom polisen och bad honom följa med till polisstationen.

Vill hjälpa städerskan

Enligt mannen var det först på polisstationen som han fick veta att han sparkat en städerska i huvudet.  Efter förhör fick han tillbringa 24 timmar i häktet. Sedan släpptes han men hämtades senare tillbaka igen.

– Jag skadade kvinnan, jag är ledsen, verkligen ledsen. Jag vet inte vad som hände. Jag minns inte, men jag är glad om jag kan få hjälpa henne på något sätt jag kan. Att ta hand om hennes sjukhuskostnader. Jag är ledsen. Det borde inte hade hänt , sade han. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svensk turist sparkade städerska i Bulgarien

Mer i ämnet