Svensk man misshandlade bulgarisk städerska – avslöjad av film

Uppdaterad
Publicerad

Övervakningsbilder som publicerats av den bulgariska åklagarmyndigheten visar hur en svensk manlig turist brutalt attackerar en kvinnlig städerska och sparkar henne i huvudet.

Övervakningsfilmen kommer från ett hotell i den svensk-populära turistorten Sunny Beach. På bilderna, som först publicerades i den bulgariska tv-kanalen BTV men nu även släppts av den bulgariska åklagarmyndigheten, ser man hur en man med rullväska går fram till en kvinna i korridoren som enligt bulgarisk tv arbetar som städerska.

Åklagarmyndigheten skriver i ett uttalande på sin hemsida att mannen som syns på bilderna är en svensk medborgare. Mannen är i 50-årsåldern och hemmahörande i Jämtland.

Svensk turist sparkade städerska i Bulgarien

Sparkar henne i huvudet

De två ser ut att samtala en kort stund – därefter böjer sig kvinnan ner för att torka upp något på golvet. Då tar mannen sats och riktar en hård spark rakt mot kvinnans huvud.

Kvinnan faller direkt ihop och blir liggande på golvet samtidigt som mannen tar väskan och lugnt går därifrån. Enligt övervakningsfilmen ska händelsen ha inträffat vid klockan 22.38 den 3 juni.

LÄS MER: Svensk man sparkade städerska – döms till böter

Enligt den bulgariska tv-kanalen BTV som pratat med hotellpersonalen ska mannen ha anlänt till hotellet i sällskap med sin bror och betett sig aggressivt vid ankomsten.

Enligt bulgariska åklagaren som SVT Nyheter pratat med ska städerskan ha fått en hjärnskakning och inre blödningar samt blåmärken på underkäken efter sparkattacken.

Händelsen har väckt stor vrede i Bulgarien och händelsen har rapporterats flitigt i bulgariska medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svensk turist sparkade städerska i Bulgarien

Mer i ämnet