Storbritanniens biträdande hälsovårdsminister Steven Barclay tar över som landets brexitminister. Foto: TT

Steven Barclay blir ny brexitminister

Uppdaterad
Publicerad

Theresa Mays talesperson säger till Reuters att biträdande hälsovårdsminister Steven Barclay tar över som landets brexitminister efter Dominic Raab som avgick på torsdagen. Barclays huvuduppgift kommer att ligga på att få Theresa Mays brexitdeal igenom det brittiska parlamentet.

Förre brexitministern och chefsförhandlaren Dominic Raab avgick i protest på torsdagen mot den brextitdeal som premiärminister Theresa May förhandlat fram med EU. Steven Barclay röstade för att lämna unionen 2016, och medan hans fokus kommer ligga inrikes kommer Theresa May sköta de vidare förhandlingarna med EU.

Stort ministeravhopp

Under torsdagen var det flera ministrar som avgick som en protest mot premiärministerns brexitdeal. Ett 20-tal konservativa ledamöter har också öppet begärt en misstroendeomröstning om Theresa May. För att en omröstning ska komma till stånd krävs det att 15 procent av ledamöterna kräver det, alltså 48 stycken.  

Brexit

Inrikesminister Amber Rudd tar över som arbetsmarknadsminister efter Esther McVey som också avgick på torsdagen, enligt Mays talesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brexit

Mer i ämnet