Stor brand i nordvästra London

Uppdaterad
Publicerad

En stor brand rasade natten till måndag i Camden i nordvästra London. Det finns ännu inga uppgifter om skadade.

En brand utbröt strax före midnatt lokal tid på den berömda marknaden Camden Lock Market i nordvästra London. Branden startade enligt The Guardian på en restaurang i närheten av marknaden.

Ett 70-tal brandmän skickades till området för att bekämpa branden som var under kontroll tre och en halv timme senare. Byggnadens samtliga tre våningar och taket brann, enligt räddningstjänsten.

LÄS MER: 800 bostäder i London evakueras

Marknaden, som inhyser 1.000 butiker och torgstånd och en konsertlokal, hade stängt för dagen när branden utbröt, men området är populärt bland lokalbefolkningen och turister för sitt nattliv, restauranger och pubar. Det är ännu inte känt om någon kommit till skada.

Ambulanstjänsten i London säger att de i nuläget inte vårdar någon på brandplatsen, men att de fortsatt har personal på plats.

”Brann fort”

Ett vittne säger till tidningen The Telegraph att det var ett snabbt brandförlopp.

– Branden spred sig väldigt fort. Människor tittade på men vi var rädda för att byggnaden kunde explodera när som helst då det finns en restaurang med kök i närheten, säger Joan Ribes.

LÄS MER: 600 hus har liknande brandfarliga fasadmaterial

För bara några veckor sedan utrymdes flera höghus i just Camden, efter att myndigheter kommit fram till att de kan ha byggts med samma brandfarliga material som Grenfell Tower där minst 79 personer dog i en brand i början av juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.