Polisbilar samlade utanför hotellet i Glasgow. Foto: TT

Polisen bekräftar: Flera skadade efter knivdåd i Glasgow

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer uppges ha blivit knivhuggna på ett hotell i Glasgow, rapporterar BBC. Polisen har spärrat av ett område i centrala delarna av staden och uppmanar allmänheten att undvika området. Sex personer, inklusive en polis, vårdas på sjukhus.

Den misstänkta gärningsmannen har skjutits till döds av polisen, bekräftar Skottlandspolisen på Twitter. Tidigare var det oklart huruvida mannen var vid liv eller inte.

– Jag är chockad och ledsen över dagens händelser, säger försteminister Nicola Sturgeon.

Polisen misstänker i nuläget inga andra gärningspersoner och händelsen utreds inte som ett terrorbrott.

Stor polisnärvaro

Ett dussintal polisfordon och ambulans finns på plats och polisnärvaron är stor runt den avspärrade gatan West George Street. Enligt obekräftade uppgifter till BBC har tre personer dödats.

Den skadade polisens tillstånd är kritiskt men stabilt, meddelar polismyndigheten.

Situationen ska enligt Glasgowpolisen vara under kontroll och skriver på Twitter att det inte är någon fara för allmänheten.

Allvarlig händelse

Det finns knapphändig information om vad som har hänt på hotellet i Glasgow som klassats som en ”allvarlig händelse”. Allmänheten uppmanas att inte sprida rykten och obekräftade uppgifter.

Flera brittiska politiker, liksom premiärminister Boris Johnson, skriver på sociala medier att deras tankar är med alla offer och deras familjer.

– Jag vill tacka poliserna som svarade med lugn och såg till att en allvarliga händelse inte blev mycket värre, säger Nicola Sturgeon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.