På onsdagskvällen steg svart rök mot himlen ur skorstenen från Sixtinska kapellet i Vatikanen – och med det var dagens konklav över.
De 133 kardinaler som har rösträtt i det viktiga valet låstes in i kapellet efter att ha svurit eden om tystnadsplikt klockan 16.30.
Enligt diplomaten och Vatikankännaren Ulla Gudmundson tar varje omröstning cirka tre timmar. Den här gången tog den långt över fyra timmar.
Endast en omröstning hölls i dag och röken visar att ingen ny påve har valts, ett väntat resultat. I morgon fortsätter konklaven, med fyra omröstningar om dagen.
– Man hörde verkligen som ett besviket sus genom församlingen här, säger SVT:s korrespondent Jennifer Wegerup.
Omfattande process
Redan klockan tio på onsdagsförmiddagen träffades kardinalerna för en mässa i Peterskyrkan.
Sedan kördes de till gästhuset Santa Marta, för att vid 15.45 tas till Apostoliska palatset och slutligen till Sixtinska kapellet.
Men inte innan kapellet genomsökts grundligt efter avlyssningsutrustning och dolda kameror.
Mobilnätet har släckts ned helt i Vatikanen, förutom från Petersplatsen där omröstningen har sänts live för omvärlden att följa.
Att bli vald kräver minst två tredjedelar av rösterna, efter varje omröstning träs röstsedlarna på ett snöre och bränns i en kamin. Röken som stiger mot himlen representerar de brinnande röstsedlarna.
Svart rök innebär att inget beslut har fattats. Medan vit rök innebär att en ny påve har valts.
Blir Franciskus efterträdare
Den tidigare påven Franciskus gick bort den 21 april klockan 07.35. Han blev 88 år gammal och dog av stroke och hjärtsvikt.
Franciskus något mer liberala förhållningssätt har både hyllats och kritiserats. Om den nya påven går i Franciskus liberala fotspår eller har en mer konservativ inställning kommer att vara avgörande för den katolska kyrkans framtid.
Trots att påven inte har någon direkt politisk makt har han och kyrkans budskap stor möjlighet att påverka, det menar Jennifer Wegerup.
– Till exempel Johannes Paulus II, när han var i sitt hemland Polen 1979 satte han stenar i rullning och han var en av de som bidrog till att Berlinmuren föll tio år senare, säger Wegerup.