Maria Karlsson om åren på Fox News: Trump har en nära relation med nyhetsankarna

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Maria Karlsson jobbade i 18 år på amerikanska tv-kanalen Fox News.

I SVT:s Morgonstudion berättar hon om kanalen och dess relation till president Trump.

– Han har en väldigt nära relation med Sean Hannity och nyhetsankarna på Fox and friends.

Svenska Maria Karlsson bodde i Arizona när hon år 2000 sökte jobb inom media och hamnade på den amerikanska tv-kanalen Fox News, som då bara var några år gammal.

Totalt blev det 18 år på kanalen som både är älskad och hatad i USA. Maria Karlsson brukade säga att hon jobbade på en nyhetskanal, men inte nämna Fox, när hon pratade med nya människor.

– Man visste aldrig vilken reaktion man skulle få, antingen var det ”åh herregud jag älskar din kanal” eller ”jag avskyr er”, så man undvek det om man var i ett nytt sällskap där man inte visste vilken reaktion man skulle få.

”Inget ovanligt”

Presidenten sägs ha nära band till Fox News och vissa menar att Donald Trump försöker styra kanalens rapportering.

– Det beror vem man lyssnar på men han har en väldigt nära relation med Sean Hannity och nyhetsankarna på Fox and friends, men det är ju mer ett underhållningsprogram. Att försöka styra rapporteringen gör ju alla politiker och de vill att journalister ska rapportera om det de säger och är intresserade av, det är inget ovanligt. Just nu vill till exempel inte Biden svara på frågan om att tillsätta fler personer i högsta domstolen.

Se Maria Karlsson berätta i klippet ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.