Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fouad Youcefi på plats i Quito, Ecuador. Foto: Fouad Youcefi

SVT:s korrespondent mitt i våldets Ecuador: ”Människor har oro i blicken”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s USA-korrespondent Fouad Youcefi hamnade av en slump mitt i oroligheterna i Ecuador. Samtidigt som han befann sig på flygplatsen i Quito stormade beväpnade män en tv-studio.

Oroligheterna startade när Ecuadors ökända ledare för narkotikakarteller, Adolfo ”Fito” Macías, rymde från ett säkerhetsfängelse, på söndagen. På tisdagen stormade en grupp beväpnade män sedan en tv-studio.

Fouad Youcefi befann sig på en flygplats i huvudstaden Quito när stormningen inträffade.

Våg av gängvåld i Ecuador

– Flygplatsen håller på att stänga. Det är ett säkerhetspådrag och alla människor jag möter försöker ta reda på vad som sker, säger han när SVT når honom på tisdagskvällen.

Den information som kommer ut är ganska knapp, säger Fouad Youcefi:

– Stämningen är som förbytt här. Människor har oro i blicken. En kvinna berättade för mig att mängder av verksamheter inne i Quito håller på att stänga, och här på flygplatsen har säkerhetspersonal precis stängt entrén för alla utom passagerare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våg av gängvåld i Ecuador

Mer i ämnet