Han tröttnade på pandemin – sprider vaccinbudskap med får

Uppdaterad
Publicerad

Får får fler att vaccinera sig? Den frågan ställde sig tyska Hanspeter Etzold som gick raka vägen till en flock får och fick dem att forma en gigantisk vaccinspruta med sina kroppar.

Ungefär 700 får och några getter ingick i formationen som blev 100 meter lång.

Hanspeter Etzold arbetar med fåren dagligen som arrangör av teambuildingevenemang i Andernach i västra Tyskland. Idén till fårsprutan fick han under just ett sådant evenemang.

Coronapandemin

– Gruppen ledde fåren, och lammen hamnade längst bak. Vi behövde ta hand om dem lite extra, eftersom att de så klart inte kunde hänga med i samma takt. Då fick jag tanken att det är samma sak med oss människor. Som majoritet behöver vi se till att de svagaste inte halkar efter, säger han till nyhetsbyrån Reuters.

– Om jag bara hade skrivit det på Facebook hade ingen lagt märke till det.

Tyskland har något lägre vaccinationstäckning än Sverige och ligger lägre än de flesta andra länderna i Västeuropa. Enligt tyska Robert Koch Institut, RKI, har 71,3 procent av befolkningen fått minst två doser.

Se drönarbilderna på formationen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet