Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den ovanliga och uppmärksammade inledningen av republikanen Ron DeSantis presidentvalskampanj – som skulle gå av stapeln på Twitter tillsammans med Twitterägaren Elon Musk – blev ett antiklimax. Foto: CHRIS DELMAS/AFP/TT

Tekniskt haveri när DeSantis skulle intervjuas på Twitter av Elon Musk

Uppdaterad
Publicerad

Republikanen Ron DeSantis gick på onsdagskvällen officiellt ut med att han tar upp kampen om USA:s presidentpost 2024. Startskottet för valkampanjen skulle bli på Twitter och att Twitterägaren Elon Musk skulle intervjua honom. Men tekniken svek när servrarna blev överbelastade då drygt en halv miljon människor samtidigt försökte lyssna på intervjun.

På onsdagskvällen blev det klart att republikanen Ron DeSantis officiellt utmanar Donald Trump som republikanernas presidentkandidat i valet 2024.

Dessutom skulle DeSantis göra en ovanlig inledning på sin valkampanj genom att låta sig intervjuas på Twitter av Twitterägaren Elon Musk.

Ljudet försvann

Men den uppmärksammade intervjun mellan Musk och presidentaspiranten Ron DeSantis drabbades av stora tekniska problem när en halv miljon människor försökt att följa utfrågningen. Det ledde till att många inte kunde höra det direktsända samtalet.

Ljudet försvann flera gånger och det framgick att det var så många som ville lyssna att det ”höll på att smälta servern”.

– Amerikas nedgång är inte oundviklig, det är ett val. Och vi bör välja en ny riktning – en väg som kommer att leda till amerikansk revitalisering, sa DeSantis under den bristfälliga ljudsändningen.

Han fick frågor om sin politik men försökte skynda igenom de större dragen i sina konservativa politiska visioner.

– Jag kandiderar som president i USA för att leda vår stora amerikanska comeback, sa han.

Biden skämtade

Under det tekniska haveriet skämtade president Joe Biden drev med sin politiske motståndares bekymmer i ett Twitterinlägg, med texten ”den här länken fungerar”, som går till hans kampanjbidragsinsamling.

Trumprådgivaren Chris LaCivita beskriev enligt The New York Times haveriet som ”kriminellt för en kampanj”, rapporterar AFP.

Trump: ”Illojal”

Timmarna inför tillkännagivandet skrev Trump i ett inlägg på sociala medier att DeSantis inte kan vinna vare sig presidentvalet eller primärvalet på grund av hur han tidigare röstat i kongressen i frågor om socialförsäkringar samt sjuk- och hälsovårdsprogrammet Medicare.

”Han behöver också desperat en personlighetstransplantation och, så vitt jag vet, är de inte medicinskt tillgängliga ännu. En illojal person!”, skrev Trump om sin rival.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.