USA:s president Donald Trump frågade på twitter om inte fredshuset på gränsen mellan Nord- och Sydkorea hade varit den bästa platsen ett möte med Kim Jong-Un. Foto: TT/Twitter

Trump föreslår att toppmöte hålls på koreanska gränsen

Uppdaterad
Publicerad

Flera länder inklusive Sverige säger sig vara redo att stå värd för det planerade mötet mellan USA:s Donald Trump och Nordkoreas Kim Jong-Un. Men Trump har en annan idé: att hålla mötet i fredshuset i byn Panmunjom på gränsen mellan Syd- och Nordkorea.

Skulle inte det kunna vara en mer ”representativ, viktig och bestående plats än ett tredje land?” frågar USA:s president i ett inlägg på Twitter , och tillägger: ”Jag frågar bara!”

Vapenstilleståndet i Koreakriget, som formellt fortfarande gäller, undertecknades i Panmunjom år 1953. Det var också där som Kim Jong-Un och Sydkoreas president Moon Jae-In höll ett historiskt möte förra veckan.

Koreakrisen

Donald Trump sade under förra veckan att två platser var tänkbara för mötet mellan honom och Kim Jong-Un. Enligt CNN handlar det om antingen Mongoliet eller Singapore, där det senare alternativet är det mest troliga. Men nu verkar alltså den amerikanska presidenten själv föredra ett tredje alternativ.

”Flera länder övervägs som plats för mötet, men hade inte fredshuset/frihetshuset, på gränsen mellan Nord- och Sydkorea, vara en mer representativ, viktig och bestående plats än ett tredje land? Jag frågar bara!”, skriver Trump.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Koreakrisen

Mer i ämnet