Foto: TT

Trump i nytt angrepp mot CNN

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trump har flera gånger anklagat medier i allmänhet och CNN i synnerhet för att ägna sig åt falska nyheter. Under lördagen gick Donald Trump återigen till attack mot CNN på Twitter.

Bakgrunden är att CNN nyligen rapporterat om vad som hände när Donald Trump var presidentkandidat. Enligt CNN blev Trump, och hans son, då mejlade verktyg som gjorde att de kunde komma åt dokument från Wikileaks. Detta innan de fanns tillgängliga för allmänheten.

CNN fick sedan korrigera sin rapportering, detta efter att det framkommit att mejlen hade sänts först efter det att dokumenten gjorts tillgängliga.

Två arga tweets

Efter detta twittrade Donald Trump så här under lördagen:

”CNN:s slogan är ”de mest tillförlitliga”. Alla vet att detta inte är sant, och att det är ett bedrägeri mot det amerikanska folket. Det finns många andra stationer som man kan lita på mer än fake news CNN. Deras slogan borde vara CNN ”de minst tillförlitliga”.

Donald Trump skriver i en andra tweet att CNN medvetet vilselett tittarna och kallar bolaget för ”ondskefullt”.

Enligt Washington Post har Donald Trump själv stått för mer än 1.600 falska uttalanden sedan han tillträde som president.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer