Foto: TT/Skärmdump Twitter

Trump trappar upp bråket med CNN – retweetar bild på påkörd reporter

Publicerad

USA:s president Donald Trump trappar upp bråket med CNN.
På tisdagsmorgonen retweetade han en bild på ett tåg som kör över en av tv-kanalens reportrar. Men han möttes av hård kritik och tog snabbt bort inlägget.

Trump har upprepade gånger gått till hårda attacker mot mediebolag och enskilda reportrar – inte minst mot tv-bolaget CNN.

I januari fick en av kanalens reportrar kalla handen när han ville ställa en fråga och Trump anklagade honom för att vara ”fejkade nyheter”.

TV: Se dusten mellan Trump och CNN-reporter

LÄS MER: Trump sprider våldsfilm riktad mot CNN

I början av juli twittrade han en video, där han ses misshandla en person vars ansikte täcks av en CNN-logga. Det tio år gamla klippet spelades in vid ett tillfälle då Trump var gästande kändis vid ett wrestling-evenemang, och loggan har lagts på i efterhand.

Trappar upp bråket

Nu trappar han upp bråket ytterligare genom att retweeta en bild på ett tåg som kör över en av tv-kanalens reportrar, som en av hans anhängare hade lagt ut tillsammans med orden ”Inget kan stoppa Trumptåget”, skriver Washington Post.

Skärmdump av Trumps retweet på Washington Post.

Det dröjde inte länge innan retweeten fick hård kritik och Trump tog bort den. Inlägget kom nämligen bara dagar efter att en man kört in i en grupp antifascistiska motdemonstranter under den högerextrema manifestationen i Charlottesville i USA. En kvinna dog och 19 personer skadades vid attacken.

”Gillar äkta nyheter”

Trump har fått kritik för att han inte omedelbart fördömde grupperingarna bakom den högerextrema manifestationen i Charlottesville.

LÄS MER: Trump fördömde inte högerextrema

På måndagen försökte han reparera misstaget genom att peka ut både nynazister och Ku Klux Klan. Samtidigt riktade han en känga mot CNN, när tv-kanalens reporter Jim Acosta frågade honom varför han hade väntat så länge med att nämna de högerextrema grupperna vid namn samt varför han inte hade svarat på mediernas frågor.

– Jag gillar äkta nyheter, inte fejkade nyheter. Du är fejkade nyheter, sade presidenten med ett finger riktat mot reportern.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

USA:s nye president

Mer i ämnet