Nordkorea har under helgen gått till ny attack och bland annat sagt att Trump är en krigshetsare som vill ha en väpnad konflikt på Koreahalvön. Foto: TT

USA:s president Trump: Jag skulle aldrig kalla Kim ”kort och fet”

Uppdaterad
Publicerad

Under sin pågående Asienresa bekräftar nu USA:s president Donald Trump att Kina har gått med på stärkta sanktioner mot Nordkorea. Samtidigt betonar han att han försöker knyta vänskapsband med den nordkoreanske ledaren Kim Jong-Un:

”Jag skulle ALDRIG kalla honom 'kort och fet',” twittrar USA:s president.

USA:s president Donald Trump uppger att den kinesiske presidenten Xi Jinping har gått med på tuffare sanktioner mot Nordkorea.

”Kinas president Xi har sagt att han stärker sanktionerna mot Nordkorea”, twittrar Trump från Hanoi där han befinner sig på sin Asienresa.

Nordkorea-krisen

”Framsteg görs”, lägger han till, om Nordkoreakrisen.

”Jag försöker att vara hans vän”

På senare tid har läget trappats upp i takt med ett hotfullt ordkrig mellan Washington och Pyongyang.

Nordkorea har under helgen gått till ny attack och bland annat sagt att Trump är en krigshetsare som vill ha en väpnad konflikt på Koreahalvön.

”Under sitt besök [i Asien] har Trump visat sin sanna natur som en förstörare av världsfred och stabilitet, och han bad om ett kärnvapenkrig på den koreanska halvön,” meddelade Nordkoreas UD genom landets statsägda television under lördagen.

Nu twittrar Trump: ”Varför skulle Kim Jong-Un förolämpa mig genom att kalla mig 'gammal', när jag ALDRIG skulle kalla honom 'kort och fet'. Nåväl, jag försöker att vara hans vän – och kanske kommer det att hända en dag!”.

Nu twittrar Trump: ”Varför skulle Kim Jong-Un förolämpa mig genom att kalla mig 'gammal', när jag ALDRIG skulle kalla honom 'kort och fet'. Nåväl, jag försöker att vara hans vän – och kanske kommer det att hända en dag!”. Foto: Twitter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nordkorea-krisen

Mer i ämnet