Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Donald Trump lockar med ”stora nyheter” nästa vecka. Foto: Michael Conroy/TT

Trump kan ställa upp i USA:s nästa presidentval

Uppdaterad
Publicerad

Allt tyder på att USA:s tidigare president Donald Trump kommer att ställa upp i nästa presidentval i USA. Men innan han släpper nyheten måste mellanårsvalet genomföras.

USA:s tidigare president Donald Trump stärker ryktena om att han kommer att ställa upp i nästa presidentval i USA, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. De senaste dagarna har han sagt att det är ”mycket, mycket, mycket troligt” att han kommer att ställa upp igen och att han kommer att kungöra sina avsikter ”mycket, mycket snart.” 

Nästa tisdag

Under ett kampanjmöte i Ohio på natten mot tisdag antydde han återigen att han snart kommer att berätta en stor nyhet.

– Jag kommer att göra ett mycket stort tillkännagivande på tisdagen den 15 november i Mar-a-Lago, sa Trump inför en jublande publik.

Måste vänta

Enligt Reuters har republikanska tjänstemän och rådgivare i Trumps närhet uppmanat honom att vänta tills efter mellanårsvalet. Partiet vill undvika att mellanårsvalet blir en folkomröstning om Trump. Men även skydda Trump om republikanerna inte gör så bra ifrån sig i mellanårsvalet som partiet hoppas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.