Foto: TT

Trump: ”Min knapp är större än hans”

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt som amerikanska försvarskällor uppger att Nordkorea kan vara på väg att avfyra nya robottester twittrar USA:s president Donald Trump om hoten från Kim Jong-Un.
”Min knapp är mycket större och kraftfullare än hans – och den funkar!” skriver han.

På nyårsafton höll Nordkoreas ledare Kim Jong-Un ett tal till nationen.

– Hela USA är inom räckhåll för våra kärnvapen och avtryckarknappen är alltid på mitt skrivbord, sa han i en tv-sändning.

Nu uppger amerikanska försvarskällor för NBC att man märkt av mycket aktivitet i luften, precis som vid tidigare robottester från Nordkorea. Enligt källorna befarar man att Nordkorea kommer att genomföra testerna innan veckan är slut.

”Min knapp funkar”

Samtidigt sa Kim Jong-Un i sitt tal att man bara kommer använda kärnvapenbestyckade stridsspetsar och ballistiska robotar om landets säkerhet hotas.

Foto: Twitter

USA:s president Donald Trump twittrade under onsdagen om hoten från ledaren.

”Nordkoreas ledare Kim Jong-Un sade just att 'avtryckarknappen alltid är på hans skrivbord'. Kan någon från hans utarmade och svältande regim vara snäll att informera honom om att jag också har en kärnvapenknapp, men den är mycket större och mycket kraftfullare än hans, och min knapp funkar!”, skriver Trump.

Detta efter att Kim Jong-Un även nämnde i sitt tal att han är säker på att USA aldrig kommer att kunna starta krig mot Nordkorea.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nordkorea-krisen

Mer i ämnet