”I åratal och under flera regeringar sa alla att det inte fanns ens en liten möjlighet fred och kärnkraftsavveckling på Koreahalvön. Nu finns det en god chans att Kim Jong-Un kommer att göra det som är rätt för hans folk och för mänskligheten. Ser fram emot vårt möte!”, twittrar Donald Trump. Foto: TT

Trump: Ser fram emot mötet med Kim Jong-Un

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trump reagerar nu på mötet mellan Kinas president Xi Jinping och Nordkoreas diktator Kim Jong-Un. ”Ser fram emot vårt möte!” twittrar han med hänvisning till mötet som både han och Kim Jong-Un gått med på.

”I åratal och under flera regeringar sa alla att det inte fanns ens en liten möjlighet fred och kärnkraftsavveckling på Koreahalvön. Nu finns det en god chans att Kim Jong-Un kommer att göra det som är rätt för hans folk och för mänskligheten. Ser fram emot vårt möte!”

Så twittrar Donald Trump efter att mötet mellan Kinas president Xi JinPing och Nordkoreas diktator Kim Jong-Un hade offentliggjorts.

Samtidigt skriver han också att sanktionerna mot Nordkorea måste fortsätta.

”Fick meddelande i går kväll från Kinas Xi Jinping att hans möte med Kim Jong-Un gick väldigt bra och att Kim ser fram emot hans möte med mig. Under tiden och oturligt nog måste maximala sanktioner och tryck fortsätta till alla kostnader”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nordkorea-krisen

Mer i ämnet