Nordkoreas diktator Kim Jong-Un och USA:s president Donald Trump möts för första gången i Singapore den 12 juni. Foto: TT

Trump ska träffa Kim Jong-Un i Singapore

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trump och Nordkoreas diktator Kim Jong-Un kommer att mötas i Singapore, skriver Trump på Twitter.

”Det mycket efterlängtade mötet mellan Kim Jong-Un och mig kommer att äga rum i Singapore den 12 juni. Vi ska båda försöka göra det till ett mycket speciellt ögonblick för världsfreden!” skriver Trump.

Uttalandet bekräftar de källor som tidigare uppgett för CNN och nyhetsbyrån Reuters att Singapore blir platsen för mötet.

Kim Jong-Un har sagt att mötet kommer bli ”ett utmärkt första steg” och att det kommer förbättra situationen på den koreanska halvön, enligt den nordkoreanska statliga nyhetsbyrån KCNA.

Frisläppta fångar

USA:s utrikesminister Mike Pompeo har de senaste månaderna rest till Pyongyang två gånger för att träffa Kim Jong-Un och förbereda mötet. Efter den senaste resan återvände han med tre frisläppta amerikaner som varit fångar i Nordkorea.

Den amerikanska senatens minoritetsledare Chuck Schumer uppmanar i ett uttalande Trump att inte ingå ett ”snabbt och dåligt” avtal med Nordkorea, skriver nyhetsbyrån Reuters.

”Jag är orolig för att presidenten, i hans iver att sluta ett avtal och få hyllningar och ett fototillfälle, kommer att sluta ett snabbt och dåligt sådant snarare än ett starkt och långvarigt”, säger Schumer, och tillägger att Trump bör efterfråga starka och verifierbara löften om nedrustning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nordkorea-krisen

Mer i ämnet