Donald Trump möter pressen på väg till G-20-mötet i Argentina. Foto: Jonathan Ernst/TT

Trump ställer in möte med Putin

Uppdaterad
Publicerad

Donald Trump kommer inte att möta Vladimir Putin under G20-mötet i Argentina. Det meddelar den amerikanske presidenten på Twitter.

Beslutet motiveras med att Ryssland fortfarande håller ukrainska sjöman och fartyg i beslag.

”Jag ser fram emot ett meningsfullt möte så snart situationen har löst sig”, skriver han.

Vladimir Putin och Donald Trump hade ett planerat möte under G20-mötet i Buenos Aires den kommande helgen. De skulle bland annat ha diskuterat situationen i Ukraina och mellanöstern och säkerhet.

Trump meddelade tidigare i veckan att han övervägde att ställa in mötet, på grund av oroligheterna i Kertjsundet, mellan Krimhalvön och Ryssland. Då meddelade den amerikanska presidenten att han inväntade en rapport som skulle bestämma om mötet skulle bli av eller inte.

Beslagtog fartyg

Det var i förra veckan som Ryssland beslagtog tre ukrainska örlogsfartyg med besättningar i Kertjsundet med anledning av att de, enligt Ryssland, kränkt ryskt territorialvatten. I samband med händelsen öppnade de ryska styrkorna eld och tre besättningsmän eld.

Detta har skapat stor uppmärksamhet och fördöms av bland annat Storbritannien, Frankrike, Tyskland och Kanada, som alla uttrycker stöd till Ukraina.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krimkonflikten

Mer i ämnet