Rysslands regering förnekar kännedom om den ryska advokat som Trumps medarbetare ska ha träffat i Trump Tower i juni 2016. Foto: TT

Trump träffar Putin i Hamburg

Uppdaterad
Publicerad

Rysslands och USA:s presidenter kommer att träffas i samband med G20-mötet i Tyskland, bekräftar Vita huset. Det blir första gången som de två ledarna möts.

Det har en längre tid spekulerats i att Vladimir Putin och Donald Trump ska hålla ett enskilt möte under mötet i Hamburg den 7 och 8 juli.

Nu meddelar Vita huset att de två världsledarna kommer att mötas i samband med G20-mötet i Hamburg i norra Tyskland.

Ännu ingen dagordning

Den nationella säkerhetsrådgivaren H.R. McMasters säger, enligt Reuters, att det ännu inte finns någon dagordning för mötet.

Enligt Vita huset önskar Donald Trump att få till stånd ”mer konstruktiva” relationer med Ryssland.

Trump och Putin har talat med varandra i telefon åtminstone tre gånger, sedan Trump tillträdde som president, enligt CNN, men de har ännu inte träffats öga mot öga.

LÄS MER: Trump öppnar för militärt samarbete med Ryssland

Som SVT Nyheter tidigare har rapporterat så har Trump öppnat för ett militärt samarbete med Ryssland mot IS. I Syrien stödjer Ryssland president Bashar al-Assad medan USA stödjer rebelgrupper som försöker störta Assad.

FBI hävdar rysk inblandning

Underrättelsetjänsten CIA, den federala polisen FBI och underrättelseorganet NSA hävdar alla att Rysslands president Vladimir Putin beordrat en kampanj för att försvaga förtroendet för det amerikanska valsystemet och försökt påverka valresultatet.

LÄS MER: CIA: Ryssland hjälpte Trump vinna valet

När det kommande mötet mellan Trump och Putin i Hamburg tillkännagavs av Vita huset, så frågade flera reportrar om Trump kommer att ta upp den ryska inblandningen i valet. Men H.R. McMasters ville inte svara på detta.

LÄS MER: Rysskopplingar och den sparkade FBI-chefen – här är alla turerna

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Trump och Ryssland

Mer i ämnet