Jared Kushner är gift med Donald Trumps dotter Ivanka Trump. Foto: TT

Trumps svärson i FBI:s utredning av rysskontakter

Uppdaterad
Publicerad

FBI:s granskning av Rysslands eventuella inblandning i det amerikanska presidentvalet omfattar nu även Donald Trumps familjemedlemmar. Svärsonen Jared Kushner, som också är Trumps rådgivare, tros ha viktig information.

Ivanka Trumps make Jared Kushner ingår nu i den federala polisen FBI:s granskning av Trumpkampanjens eventuella kopplingar till Ryssland, rapporterar amerikanska medier.

LÄS MER: Nya besvärande uppgifter i utredningen

Kushner, som är en nära rådgivare till sin svärfar president Donald Trump, är i nuläget inte misstänkt för något brott och ser inte ut att bli åtalad. Men polisen tror att han kan ha information som är viktig för utredningen om Rysslands misstänkta inblandning i presidentvalet, och Trumpkampanjens kopplingar till Moskva. 

”Kommer dela med sig av information”

Det är framförallt Kushners möten med Rysslands ambassadör till USA Sergej Kisljak och bankmannen Sergej Gorkov FBI är intresserade av. Kushner ska ha träffat dem båda vid flera tillfällen under förra året utan att berätta det.

LÄS MER: Ryssutredningen – detta har hänt

Det pågår flera utredningar som är tänkta att bringa klarhet i om Ryssland påverkade förra årets valutgång. Kushners advokat säger att hans klient kommer att samarbeta med alla.

– Herr Kushner har tidigare varit villig att berätta vad han vet om mötena inför kongressen. Han kommer agera likadant om han kontaktas i samband med någon annan utredning, säger Jamie Gorelick till NBC News.

Fokus för FBI:s utredning är fortfarande den tidigare säkerhetsrådgivaren Michael Flynn och kampanjchefen Paul Manafort. Kushner är dock den enda nuvarande Trumpmedarbetaren i utredningen. Varken Flynn eller Manafort är kvar på sina poster.

För Trump är det extra känsligt att det denna gång handlar om en familjmedlem eftersom svärsonen inte är lika lätt att byta ut som andra medarbetare, skriver The Washington Post.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Trump sparkar FBI-chef

Mer i ämnet