Foto: AFP

Trumps varning till sparkade FBI-chefen Comey: Läck inte till media

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trump varnar den nyss sparkade FBI-chefen James Comey för att läcka uppgifter till pressen.

Donald Trump skriver på sitt twitterkonto att James Comey får hoppas att det inte finns några inspelningar från konversationer mellan de båda.

”James Comey bör hoppas att det inte finns några ”band” med våra samtal innan han börjar läcka till pressen!”, skriver Trump.

Trump vill inte kommentera sitt hot mot den sparkade FBI-chefen James Comey om att deras samtal kan ha spelats in, skriver TT.

– Jag tänker inte prata om det. Allt jag vill är att Comey ska vara ärlig, och jag hoppas och tror att han kommer att vara det, säger Trump i intervju med Fox.

LÄS MER: FBI-chefen fick sparken – detta har hänt

James Comey, som ledde utredning om misstänkt rysk inblandning i det amerikanska valet, fick sparken av Donald Trump i tisdags.

– James Comey kommer att ersättas med någon som kommer göra ett mycket bättre jobb och återställa FBI:s prestige, sa Trump då.

President Donald Trumps beslut att sparka FBI-chefen James Comey har utlöst en storm av kritik där han anklagas för att ha gjort sig kvitt någon som grävt för djupt i påstådda band mellan honom och Ryssland.

LÄS MER: Här är dokumenten som gav Comey sparken

Den tillförordnade FBI-chefen Andrew McCabe sa i går under en utfrågning i senatens underrättelsekommittén att byråns utredning av misstänkt rysk inblandning i den amerikanska valrörelsen kommer att fortsätta trots att James Comey fått sparken.

– Det har ännu inte gjorts några försök att hindra vår utredning, säger McCabe och tillägger att man ”kan inte stoppa FBI:s män och kvinnor från att göra det rätta”.

McCabe lovade också att han kommer att informera underrättelsekommittén ifall Vita huset försöker lägga sig i ryssutredningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trump sparkar FBI-chef

Mer i ämnet