Polisen på plats vid bussen som mannen öppnade eld mot under natten till onsdagen svensk tid. Foto: Gene Johnson/TT

Två döda och flera skadade efter skottlossning i Seattle

Uppdaterad
Publicerad

Två människor dog och flera skadades efter att en man börjat skjuta mot trafikanter i Seattle i USA under natten till onsdagen svensk tid.

– Vi tror att det är ett vansinnesdåd, säger polischefen Marc Garth Green enligt AP.

Det var mitt i eftermiddagsrusningen i Seattle när mannen började skjuta omkring sig på gatan.

Han ska först skjutit en kvinnlig bilförare. Sedan ska han ha gått vidare och börjat skjuta mot en linjebuss, enligt Nyhetsbyrån AP. Busschauffören träffades av skotten. De övriga 12 passagerarna ska vara oskadda.

– Även om han var skjuten så lyckades han manövrera bussen, backa undan och få sina passagerare i säkerhet innan han larmade efter hjälp, säger en talesperson för bussbolaget enligt Seattle Times.

Stal bil och flydde

Strax innan polisen kom till platsen sköt mannen ytterligare en bilförare som dog på platsen. Gärningsmannen stal sedan bilen i ett försök att fly. Under flykten krockade han med en annan bil – vilket ledde till att föraren i den bilen dog, enligt polisen.

Polisen beskriver det som ett vansinnesdåd. Det finns inget känt motiv till varför mannen började skjuta.

Den kvinnliga bilföraren och busschauffören vårdas nu på sjukhus. Ingen av dem ska ha livshotande skador. Gärningsmannen är gripen av polisen och vårdas även han på sjukhus för sina skador efter bilolyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.