Foto: TT

Tysk flygstrejk ställs in

Uppdaterad
Publicerad

40.000 passagerare påverkades när fackförbundet Fristående kabinpersonals förbund (UFO) i torsdags tog ut kabinpersonal hos de tyska lågprisbolagen Germanwings och Eurowings i strejk. Fler strejker utlovades denna vecka.

Nu säger fackförbundet att veckans strejker ställs in.

Den här veckan var två endagsstrejker på Lufthansa-ägda Eurowings aviserade, men planerna har alltså ställts in. Istället föreslår facket att en medlare tas in för att lösa en tidigare konflikt.

Det var i torsdags som fackförbundet UFO gick i strejk i ett dygn. Nästan 400 avgångar ställdes in då. Man utlovade då två strejkdagar även den här veckan, men utan att närmare säga när så skulle ske.

Facket kräver eftergifter gällande löner, arbetsvillkor och pensioner, och skrev i dag i ett brev till arbetsgivarsidan att strejkerna den här veckan inte kommer äga rum.

Istället föreslår facket att Matthias Platzeck, före detta ledare för de tyska socialdemokraterna som tidigare i år medlade i en annan konflikt mellan UFO och Lufthansa, kopplas in för att försöka hitta en väg framåt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer