Under säsongen har flera svenskar omkommit i laviner, både i Sverige och utomlands. Arkivbild visar den lavindrabbade italienska skidorten Courmayeur. Foto: AFP

UD bekräftar att svensk hittats död i lavin

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en svensk kvinna har hittats död efter en lavin i den italienska skidorten Courmayeur under söndagen, bekräftar UD för TT.

Under söndagen bekräftades det att en svensk kvinna i 25-årsåldern har omkommit i lavinen, samtidigt saknades en kvinna.

Den saknade kvinnan, även hon i 25-årsåldern, påträffades död på måndagen, bekräftar nu svenska utrikesdepartementet.

”Kvinnan var hemmahörande i Götaland. Anhöriga är underrättade”, skriver UD i ett mejl till TT.

Kvinnorna åkte tillsammans i en grupp om fyra offpist-åkare. Två av dem klarade sig undan lavinen.

På grund av dåliga väderförhållanden kunde räddningsteamet inte nå platsen med helikopter på söndagen, utan bara med snöskotrar. Under måndagen var vädret bättre och då kunde den andra saknade kroppen hittas, skriver nyhetsbyrån AP.

Lavinfaran på söndagen uppgick till nivå tre på en skala om fem.

Under säsongen har flera svenskar omkommit i laviner, både i Sverige och utomlands. Förutom de två kvinnor som omkom i helgens lavin har tre svenskar dött i Alperna.

Den 12 mars omkom två svenska män i en lavin i Verbier i Schweiz. De åkte offpist och vädret var dåligt. Den 9 mars omkom en svensk man i 50-årsåldern i en lavin i de italienska alperna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.