UD manar Turkietresenärer till vaksamhet

Publicerad

Utrikesdepartementet har sedan tidigare avrått från icke nödvändiga resor till delar av östra Turkiet. Nu manar man även till allmän försiktighet.

Utrikesdepartementet konstaterar på sin sida med reserekommendationer att läget i Turkiet är spänt inför valet om tre veckor. Efter att tidigare bara ha manat svenskar till att undvika resor till östra delarna av landet, konstaterar man nu att det finns en ökad risk över hela landet:

”Demonstrationer är vanligen förekommande i hela landet och det finns risk för våldsamheter i samband med dessa. Svenskar på plats bör därför undvika plötsliga folksamlingar”, skriver man.

Inga förändringar i rekommendationerna för turistorterna

När det gäller de vanliga turistorterna (borträknat Istanbul som förstås också är en turistmagnet), så konstaterar UD att säkerheten för besökare är ”förhållandevis god”.

Man råder dock svenskar på plats att även här undvika större folksamlingar och hålla sig informerade om säkerhetsläget på ambassadens hemsida, liksom via medier och sina researrangörer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.