En skärmdump från den marockanska kanalen 2M:s nyhetssändning i tisdags visar hur poliser jobbar vid brottsplatsen. Foto: AFP/TT

Uppgifter om dubbelmordet: Går inte att utesluta terror

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Marocko misstänker att mordet på en dansk och en norsk kvinna i början av veckan kan ha en koppling till terror. Det rapporterar nyhetsbyrån AFP.

AFP hänvisar till en anonym källa nära utredningen kring mordet. Enligt källan går det inte att utesluta terror då de misstänkta är radikala islamister.

Kvinnorna hittades döda i bergskedjan Höga Atlas i måndags. Båda kvinnorna hade enligt Marockos inrikesdepartement knivskador på halsen när de hittades av förbipasserande.

Kvinnor mördade i Marocko

De hittades omkring en mil från det lilla samhället Imlil, som ligger omkring en mil från Nordafrikas högsta bergstopp. Många turister utgår från Imlil för att vandra och klättra i bergen.

De unga kvinnorna var där för att ”backpacka”.

Gripanden i tisdags

Tre män greps i tisdags och de uppges alla bo i området. Det första gripandet skedde i Marrakech, omkring sex mil från Imlil. Polisen söker fler män som är misstänkta för inblandning i morden.

Kvinnorna, som var 28 respektive 24 år, var båda studenter på ett friluftsprogram vid ett universitet i Norge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinnor mördade i Marocko

Mer i ämnet